Koje su biljke idealne za početnike? Evo 5 ideja za zeleni poklon!

U mnoštvu biljaka nekad zaista nije lako izabrati onu pravu. Osobito u situacijama kad biljku kupujemo prijatelju koji nema mnogo biljaka, nekome kome sve sobne biljke brzo uvenu ili osobi koja jednostavno nema vremena za njegu biljaka. U takvoj prilici idealno je izabrati otpornije vrste koje će preživjeti sve. Ima dosta takvih biljaka i biljnih poklona, a mi ćemo danas navesti 5 ideja.

1. Sedum burrito

Većina sukulenata su vrlo zahvalne biljke koje dobro podnose suh zrak i ne trebaju često zalijevanje.

Jedan od zgodnih sukulenata je sedum burrito koji se vrlo lako razmnožava reznicama ili listićima koji se zakorijene kad padnu na zemlju. Obzirom da raste preko posude idealan je za viseće košare koje možemo postaviti na lijep osunčan položaj gdje će rasti uspješno rasti još godinama.

2. Svekrvin jezik

Sanseverije će preživjeti sve!

Treba ih zaliti tek jednom u par tjedana, a iako vole dosta neizravne svjetlosti, izvrsno će se prilagoditi i prostorijama s manje svijetla. Otporne su na biljne bolesti, nezahtjevne, a svojom ljepotom divan su ukras svakom prostoru.

3. Zlatni puzavac

Zlatni puzavac je biljka koju vrlo jednostavno može uzgojiti i početnik.

Dovoljno ju je povremeno zaliti, a raste vrlo brzo posebno ako joj se osigura oslonac po kojem će se penjati. Razmnožavanje je također jednostavno, reznica se stavi u vodu, a nakon što pusti korijen može se posaditi u supstrat.

4. Spider plant

Chlorophytum https://zengarden.hr/product/chlorophytum-comosum-variegatum/

Prefora sobna biljka koja je zahvalna i jednostavna za njegu.

Jako je prilagodljiva i makar voli dosta indirektnog svijetla, lako će se prilagoditi i na uvjete s manje te više svjetlosti. Biljka se razmnožava puštajući izdanke na kojima se nalaze mlade biljke koje možemo zakorijeniti i tako uzgojiti nove biljke ili ostaviti na matičnoj biljci što izgleda vrlo efektno.

5. Terarij

Terarij u boci https://zengarden.hr/product/message-in-a-bottle/

Pomalo neočekivan izbor za kraj, ali zašto ne?

Terariji su gotovo samoodrživi, lijepo izgledaju, a u njima je bogat biljni svijet. Nakon početnog postavljanja na mjesto gdje ima svjetlosti, ali ne i direktnog sunca, uistinu preostaje malo brige oko njih. Dovoljno ih je zaliti nekoliko puta godišnje, te povremeno prozračiti.

Detaljnije pročitajte na: TERARIJITranslate »

Pretplati se na Newsletter!

Želiš li dobiti kupon od 10% za svoju sljedeću kupnju i biti u tijeku s novostima iz Zen Gardena?

Ostavi svoje podatke dolje, a kupon stiže na tvoj mail.

Hvala na prijavi! Kupon stiže na tvoj mail.